Пинг -Понг Галя

Възможно ли е мама да е диджей в днешно време? Какво ни струва да сме добри родители и все пак да не забравяме собствените си мечти?

Това интервю е емоционално, защото моята събеседничка е мой много близък човек. Галя беше най-добрата ми приятелка в езиковата гимназия. Тя обожаваше футбола, книгите и музиката. Четеше толкова много и с толкова страст, предполагам и за това избра „Библиотечно дело“ като специалност в университета. Тя е интересно съчетание от много мъдър, но и по детски весел, цветен и позитивен човек.   После пътищата ни се разделиха, но сърцата – не, защото върху тях бе татуирано завинаги RadioHead! Сега моята приятелка е по-известна като DJ – Ping-Pong Галя, момичето, което ни радва с хубава музика щом решим да се повеселим в някои от уютните Софииски клубове!

Снимки: Ирис Конста

Освен това тя е мама на един вече голям, десетгодишен момък.

Разкажи ми, мила приятелко, как запази твоето огънче – музиката, че дори го превърна и в професия?

Привет, моя скъпоценна приятелко. За мен, както и за много други хора музиката е много повече от  звуци,  вибрации и мелодии, които са съчетани, за да радват сетивата ни. Чрез музиката човек изразява себе си, обогатява своя кръгозор, сплотява се със сродни души, показва на света към коя култура принадлежи. Общо взето, музиката не е просто огън в душите на меломаните, а е същността, която заема фундаментална роля в живота ни.

Успяваш ли да съчетаеш всички роли и какво ти коства това?

Когато правиш нещо с любов и удоволствие, няма как да не изпитваш удовлетворение от постигнатото. Но това изисква жертви. В моя случай доста често се случва безсънието да хлопа на вратата ми, понякога лишавам моето прекрасно хлапе от вниманието, което му се полага, но се стремя да редуцирам  тази липса  до минимум. Но пък затова сме създадени, да преоткриваме себе си, да творим и да даряваме света с плодовете на нашия труд.

Как се чувства товето момче, като син на жена с нетипична професия?

В началото беше трудно да напаснем пъзела с вечерните ми липси и всичко останало, но сега той разбира много добре, че моето хоби се превърна в професия и бих казала, че се радва за мен. На този етап аз се занимавам само с организация на моите събития, през другото време съм вкъщи и прекарваме част от времето си заедно, което ни прави доста близки и задружни приятели.

Какво ти дава музиката и как тя помага на отношенията ти с твоето дете?

В началото беше преоткриването на емоции, страст, копнежи и любов към музиката. Сега, откакто съм се заела и с dj пост-а си, мога да кажа, че вероятно съм един от най-щастливите хора на света. Когато някой дойде и ми заяви ‘’ Музикалната ти селекция е разкошна’’, в такива моменти се изпълвам с огромна радост и блаженство. А пък относно моето хлапе, музиката спомага за сполтяването ни понякога. Има случаи, в които посещаваме заедно концерти, фестивали, събития и по този начин прекарваме времето си заедно и успяваме да се сближим и забавляваме.

Какво означават твоите татуировки и коя харесва твоето дете?

Всяка една от тези прелестни творби на изкуството, създадени от моя близка приятелка Петя Евлогиева, имат своя символика. Генерално всяка една картина се свързва с любими мои персонажи, места, на които съм била и детайли, които съпътстват ежедневието ми. Моето момче харесва тази татуировка, на която той е изобразен с любими негови играчки и лунен път около тях.

Какви са трудностите, които срещаш, свързани с професията и родителството?

Както споменах и по-нагоре, безсънните нощи са доста натоварващи и това понякога пречи да поемеш адекватно задълженията си, които неизменно те очакват на следващия ден. Също така, ако се опитваш да съчетаваш  две професии плюс  това да си родител, накрая нещата няма как да приключат съвсем добре. Натоварването е доста сериозно и рано или късно, човек сам трябва да избере по кой път да поеме. Засега съм безкрайно доволна, че една от мечтите ми, свързани с музиката, пожъна успех, но съм далеч от мисълта, че това ще продължи безкрайно дълго.

Може ли човек да изхранва себе си и семействто си в България практикувайки своята мечта?

Смятам, че на този етап съществува известна доза трудност в това, човек да изхранва семейството си чрез практикуване на своята мечта, но постигането на тази цел не е и невъзможно. Вярвам, че с любов, труд и постоянство всяка мечтана професия би могла се реализира и да спомогне за получаването на необходмитите доходи за нормално препитание на един човек.

Парчето, което оправя винаги твоето настроение е:

До тук с този въпрос изпитвам най-голямо затруднение, но може би то е:

Street Spirit/ Fade out на Radiohead

Благодаря ти от сърце, прекрасна Галя! Пожелавам ти много вдъхновение!

 

 

 

Сподели с приятели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Разгледайте и останалите публикации

Gabriela

Gabriela


Коментари

Вашият коментар

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Последни публикации

Последвайте ни

Абонирай се за нашия бюлетин

Този уебсайт използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако искате да разберете повече по темата можете да прочетете нашата “Политика на поверителност“, както и “Общи условия“, съобразно регламента за GDPR, който е в сила от 23 май 2018г.