Приказка за ангели

Тези красиви маски са направени от “Angel Baby” във времето, в което никъде не се намираха. И ако за нас, хората без рискови професии, бе важно да имаме предпазни средства, то за всички медицински лица това бе абсолютно задължително. Маски обаче липсваха или бяха безумно скъпи. Може би повечето от нас имат близки или познати лекари и знаят, че тяхното призвание не им позволява да оставят пациентите си нелекувани, макар и с риск за собственото си здраве. И така, докато правителството успее да организира и снабди хората, които се грижат за нашето здраве, с необходимите материали, мина известно време, в което те останаха незащитени.

В този момент се появиха “Angel Baby”, които съвсем скромно заявиха, че ще шият и подаряват маски за всички лекари и полицаи, които имат нужда. Жените ходеха всеки ден на работа, използваха всички налични материали и творяха добро като истински ангели. Усещаше се, че дори за миг не са се замислили за бизнеса си, за рисковете. Просто са направили, каквото е било нужно. Както родител се грижи за детето си, безкористно и без да губи дори и минута време, давайки най-доброто от себе си.

Всъщност те винаги са били такива и това лични във всичко, което правят – благотворителните им акции и дрехите, които създават.

Мой близък лекар получи в онзи труден момент безвъзмездно няколко маски от тях. Интересно, но когато ги взех в ръце, почувствах грижата и вниманието, с което бяха ушити. Не бяха просто от красив плат, а сякаш в материала бе вградена обич. Изпитах безкрайна благодарност и искам никога да не забравя този момент. Той ми даде вяра, че човещина има във всеки от нас и когато се грижим за непознат така, както за свой, сме в състояние да сътворим чудо!

Чудото не е нещо, което трае вечно, но е хубаво да го помним и да говорим за него. Затова и пиша тези редове в момент, в който свикнахме вече с новите социални порядки и маските не са дефицитни: за да си припомним трудните моменти и безкористните добри дела, които се случиха в онова време и които продължават да се случват.

Нека говорим повече за доброто, но да говорим силно и ясно за него – така, както говорим и за нещата, които не харесваме.

Благодаря Ви, “Angel Baby“!

Дано преминете през кризата неусетно!

 

Сподели с приятели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Разгледайте и останалите публикации

Gabriela

Gabriela


Коментари

Вашият коментар

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Последни публикации

Последвайте ни

Абонирай се за нашия бюлетин

Този уебсайт използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако искате да разберете повече по темата можете да прочетете нашата “Политика на поверителност“, както и “Общи условия“, съобразно регламента за GDPR, който е в сила от 23 май 2018г.