Безплатни образователни приложения за деца

Модерните технологии са толкова внедрени в ежедневието ни, че за никого не е странен интересът на малчуганите към тях. Ако успеем да канализираме любопитството в здравословно и умерено боравене с тях, децата ще могат да научат много нови и интересни факти и да опознаят света. Предлагаме Ви няколко подбрани от нас безплатни образователни приложения за деца, които ще развият въображението и уменията им.

“Флора инкогнита” – разработена от Технически Университет Илменау; за деца на 8+ години, на английски и немски език.

приложение за децаобразователно приложение за децаобразователно приложение за децаТова приложение е подходящо за деца, които имат интерес към растенията. То ще ги превърне в истински ботанически детективи, като им даде възможност да разпознаят и разберат повече за различните видове и техните характеристики.

Ако съчетаете заниманията с това приложение и с изготвянето на дневник с хербарий, или просто направите красив колаж, ще допълните и затвърдите наученото.  Свържете проекта и с изучаването или засаждането на семена. Бихте могли да го приложите както по време на разходка при диви, така и при домашни саксийни растения.

образователно приложение за деца образователно приложение за деца

 

 

 


Be The Whale – разработен от Немския морски музей;за деца 4-12 години, на немски език.

образователно приложение за децаИнтересна образователна игра, която разказва за живота на гърбатите китове. Те са сред най-мигриращите видове в океана. Изминават няколко хиляди километра годишно между местата, където раждат малките си в тропиците и местата за хранене в полярните райони. В приложението „Бъди кит“, специално разработено за Немския морски музей, влизаш в ролята на млад гърбат кит, който се е отделил от майка си по един от тези маршрути. Ще преживеете много предизвикателства и ще откриете какви опасности и премеждия дебнат младия кит в Балтийско и Северно море.  Играта е на немски език.

образователно приложение за деца  образователно приложение за деца  образователно приложение за деца


“Opera maker” – за любителите на музиката от 8 до 11г., на английски и немски език.

образователно приложение за децаТова приложение запознава децата с известни арии и им дава възможност те сами да сътворят своя опера. Водени от играта, те ще изберат герои, костюми и декори. Децата могат да персонализират героите си, като добавят своя снимка и глас.

Открийте повече информация на страницата на създателите. http://opera-maker.de/en/

 

образователно приложение за деца  образователно приложение за деца


Lightbot – първи стъпки в програмирането, за деца над 8 години, на английски език.

образователно приложение за деца Lightbot ще даде възможност на деца с интерес към технологиите да развият логическото си мислене. Чрез простички действия детето научава основните стъпки и правила в програмирането.

 

“Праводач” – игра, подготвена от юристи; за деца над 10г., на български език.образователно приложение за деца

Играта “Праводач”, която Ви представихме и в статията “занимания за деца вкъщи”, има за цел да запознае децата с това как функционира държавата ни. Какво прави президент​ът​? Как се приема един закон? Тези въпроси са обяснени по много достъпен и развлекателен начин.


“Антон” – приложение за ученици от всички класове, подходящо за компютър и телефон; на немски език.

Едно много интересно образователно приложение, което ангажира децата със задачки по математика, музика, биология и други предмети, групирани по класове. Има раздел за учене на немски език (както за напреднали, така и за начинаещи) – “Deutsch als zweite Sprache”.  За всяка правилно решена задачка децата получават монети, които могат да изразходят за кратка забавна игра, която допълнително ги мотивира да учат.


Игра за начален училищен етап – до трети клас включително; на български език.

Тази игра ни впечатли не само с идеята си, но и с факта, че нейният създател е ученик в четвърти клас.  Включени са по десет въпроса от всеки предмет за класовете първи, втори и трети.

 

 


“Опознай.bg” – приложение за малки и големи; на български език.

“Опознай.bg” е най-изчерпателният каталог със забележителности в страната: сайтът разполага с над 11 000 статии за културни и природни забележителности, богата информация за текущи и ежегодни събития и фестивали, над 120 пътешествия, добавени от потребители, богата база данни от любопитни статии, както и възможност да се включите в дискусии с други пътешественици. Категории като култура, изкуство, атракциони, събития, места за забавления и подслон ще Ви помогнат да пътувате лесно и да видите нови, любопитни за Вас и децата обекти.


Logic Land – Puzzles & IQ Training – за деца от 5 до 8 години; на английски език.

Автор на играта е детски психолог, който е специалист в предучилищното обучение. Задачите са насочени към развитие на логическите разсъждения, математическите способности и пространствената интелигентност на деца между 5 и 8 години. Много от задачите напомнят на тестове за интелигентност, но са оптимизирани за възрастта.

 


Приложения за аудио приказки и песни на български език

1. Приказки на български език –  колекция от детски аудио приказки и песни на български и руски език за слушане онлайн. Целта на приложението е да създаде удобство и да се съчетае образователното със забавното.

 

                         2. Аудио приказки за деца

Тези приказки са различни, защото стимулират въображението и речта, обогатяват и събуждат ума, развиват емоционалната интелигентност при децата. Всяка приказка завършва с поука. Децата могат да учат различни езици, като слушат една и съща приказка на български, английски или испански.

 


При ползване на електронни устройства и приложения за деца, имайте предвид здравните препоръки за продължителността на стоене пред екраните: за малчуганите до три годинки такъв тип занимания не са препоръчителни; за деца от три до пет годинки са желателни максимално по тридесет минути на ден; от шест до девет години – максимум един час на ден пред екрана.

Сподели с приятели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Разгледайте и останалите публикации

Gabriela

Gabriela


Коментари

Вашият коментар

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Последни публикации

Последвайте ни

Абонирай се за нашия бюлетин

Този уебсайт използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако искате да разберете повече по темата можете да прочетете нашата “Политика на поверителност“, както и “Общи условия“, съобразно регламента за GDPR, който е в сила от 23 май 2018г.