Безплатни електронни книжки за деца

Прекараното време вкъщи с деца неминуемо води до препрочитане на много книжки. Ако обаче са Ви омръзнали и искате да откриете нови истории или енциклопедии, с които да занимавате децата, можете да го направите и онлайн. От списъка по-долу можете да свалите безплатно ученическа литература, детски романи и приказки, както и образователни енциклопедии.

  

1. Един от най-добре организираните и пълни каталози за безплатни книжки е http://chitanka.info. Тук ще откриете голямо разнообразие от заглавия в разделите:

романи и повести за деца, юноши и младежи;

приказки;

библиотека за ученика;

2.  На страницата booksbg.org можете да намерите поредицата на Дж. К. Роулинг – “Хари Потър”, както и много други класически и модерни заглавия. Ще Ви е нужна регистрация, за да можете да сваляте книжки. Разгледайте каталога тук.

3.  В порталът detstvoto.net са качени много стари, но ценни книжки от нашето детство. Можете да разгледате например версията на Барбароните от 1986г. Мисля, че ще попаднете на позабравени съкровища, ако разгледате техния архив.

   

3. Каталогът на MailBooks.net също е много богат. За да го ползвате обаче ще е нужно да инсталирате софтуер. След това ще можете спокойно да зададете търсено заглавие.

4. В RuLit.me преобладаващите заглавия са за малко по-големи деца (10г.+). Разбира се, това е субективно, тъй като интересите и развитието на децата са индивидуални. Все пак си заслужава да погледнете и там.

Пожелаваме на всички приятно четене!

Сподели с приятели

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

Разгледайте и останалите публикации

Gabriela

Gabriela


Коментари

Вашият коментар

Сподели с приятели

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Последни публикации

Последвайте ни

Абонирай се за нашия бюлетин

Този уебсайт използва бисквитки, за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако искате да разберете повече по темата можете да прочетете нашата “Политика на поверителност“, както и “Общи условия“, съобразно регламента за GDPR, който е в сила от 23 май 2018г.